Прическата

Всеки професионалист се променя с времето и новите изисквания.В индустрията на красотата,тези промени са изключително много,почти всеки ден.Фризьорорството и разкрасяването за разлика от всяка друга сфера се следи от абсолютно всички и може ясно да се види нейното развитие през десетилетията.

През периода на 1930 започват да се роят козметичните и фризьорски салони,а услугите им стават все по популярни.

През 1940 салоните започват да правят по-семпли,но женствени прически,с изключително голям процент на импровизацията.В периода на воината ,липсват достатъчно козметични продукти и фризьорите се стараят да бъдат изобретателни.Това е периодът на най-женствените и естествени прически.

50 те са изгревът на конската опашка и модерният външен вид.Фризьорите стават икони и верни приятели на дамите.

1960 е ерата на rock-and-roll .Този период води до драматични,диви и разчупени прически.Жените изпадат в крайности-пускат си дълга и права коса(стил Шер)или създават късата,секси,момчешка прическа.

През 1970-1980 фризьорите започват да създават по натурални и изчиатени прически.Подчертава се естествения вид на косата,като се подсилва единствено с лак,без да се променя коренно нейния вид.

1990 до днес-в наши дни ,фризьорските салони са еднакво посещавани както от жени,така и от мъже.Модните тенденции при мъжете стават толкова силни,колкото и при жените.Изградена е тотална свобода  на действие-няма определени стилове,цени се индивидуалността и това което най-добре би стояло на всеки един.